Driekwart Nederlanders stoort zich aan lakse collega

AMSTERDAM - Voor 73 procent zijn collega's die de kantjes ervan aflopen een ergernis op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van Monsterboard.nl onder 823 respondenten.

Bijna een kwart (23 procent) zegt zelfs het lakse gedrag van collega’s door te geven aan de baas. Precies de helft (50 procent) stoort zich aan collega’s die lui zijn maar probeert het te negeren.

Van de respondenten zegt 11 procent zich niet te storen aan luie collega’s. Een klein deel van de ondervraagden (9 procent) zegt jaloers te zijn op collega’s die lui zijn op het werk. Slechts 7 procent geeft toe zelf de kantjes op het werk ervan af te lopen.

Focus

“Voor je eigen carrière is het belangrijk focus te houden op je eigen werk. Maar als je echt last hebt van een lakse collega mag je deze daar zeker op aanspreken. Vooral als jouw werk eronder lijdt. Confronteer die collega er dus gerust mee en vraag hem waarom hij de kantjes er vanaf loopt. Naar je baas lopen is wel de allerlaatste stap”, aldus Freek Jordans, carrièrecoach van Monsterboard.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie