Ruim helft Britten niet tevreden met baan

AMSTERDAM – Ruim de helft van de Britse werknemers is niet tevreden met hun baan.

Dat blijkt uit onderzoek van Mercer onder 2400 werknemers in ruim 1000 particuliere organisaties in Groot-Brittannië.

Uit het onderzoek blijkt dat 36 procent van de respondenten serieus overweegt om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. 41 procent zegt toegewijd te zijn op het werk, maar 23 procent geeft toe onverschillig te zijn over blijven of weggaan op kantoor.

Managers zijn het meest op zoek naar een nieuwe functie; 41 procent denkt hier over na. Onder de senior managers is dit zelfs 54 procent.

Redenen

Er zijn verschillende redenen voor deze ontevredenheid. Slechts 38 procent vindt dat er voldoende groeimogelijkheden, 41 procent heeft het gevoel dat ze redelijk betaald worden. 42 procent is van mening dat ze erkend worden voor hun werk, 50 procent heeft het gevoel eerlijk behandeld te worden. 54 procent vindt dat ze een goede balans tussen werk en privé heeft.

Bezorgd

"Werkgevers zouden bezorgd moeten zijn over het mogelijke verlies van deze belangrijke werknemers, met vaardigheden en ervaring waar zij in hebben geïnvesteerd, en die nodig zijn voor hun bedrijven", aldus Chris Johnson van Mercer.

Volgens Johnson wijzen de resultaten op een "algemene malaise" op de werkvloer, en is het belangrijk voor bedrijven om dit aan te pakken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie