AMSTERDAM - Mannen zijn beter en slimmer in zakelijk netwerken op internet dan vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van netwerksite LinkedIn.Wereldwijd blijken mannen meer connecties via LinkedIn te hebben, zo blijkt uit het onderzoek.  Vooral mannen die in de medische branche werkzaam zijn blijken goede online netwerkers, net als mannelijk personeel uit de cosmetica-industrie, politie en kapitaalmarkt.

In sommige branches blijken vrouwen juist betere LinkedIn-gebruikers, zoals onder andere in de tabaksindustrie en alternatieve geneeskunde.

Intimiderend

"Het hebben van de juiste connecties kan een verschil maken als het gaat om het sluiten van deals of het werven van nieuwe klanten", aldus Nicole Williams van LinkedIn, tevens auteur van het boek 'Girl on Top'.

"Vrouwen zijn soms niet zo dol op netwerken, omdat ze dat vaak associëren met gepoch of het uitdelen van visitekaartjes. Terwijl het in werkelijkheid gaat over het opbouwen van relaties voordat je deze daadwerkelijk nodig hebt. Netwerken 'in het echt' kan intimiderend zijn, daarom is een site als LinkedIn voor vrouwen erg geschikt om te werken aan netwerkvaardigheden."