AMSTERDAM - Vacaturesite Monsterboard lanceert de Facebook applicatie 'BeKnown', waarmee men op Facebook een professioneel netwerk kan opbouwen en waarbij vrienden gescheiden blijven van zakelijke contacten.

Dankzij een directe verbinding met Monsterboard.nl, biedt de app toegang tot duizenden werkgevers en ruim een miljoen vacatures. Alle banen kunnen meteen bekeken worden en desgewenst worden doorgestuurd naar de contacten via BeKnown.

De privécontacten blijven gescheiden, maar men kan via de applicatie wel een professioneel netwerk opbouwen op basis van Facebook-contacten.

Werk en privé

Uit onderzoek van KRC Research onder ruim 4000 respondenten blijkt dat 54 procent van de werknemers in Nederland zich zorgen maakt over de verstrengeling van privé en werk op sociale netwerken. 1 op de 3 werknemers heeft zelf wel eens problemen gehad als het gevolg van het mengen van zakelijke en privé contacten of kent iemand bij wie dit speelde.

Het meest voorkomende probleem zijn collega’s die ook op privé sociale netwerken willen linken; 64 procent heeft hier wel eens mee te maken gehad. Verder heeft 28 procent meegemaakt dat een vriend een opmerking heeft gepost, waarvan je niet wilt dat collega’s deze zien. 21 procent heeft last van foto’s gepost door  vrienden, die men niet geschikt vindt om met het zakelijke netwerk te delen.

Contact leggen

"We hebben allemaal wel een vriend of vriendin die we nooit zouden aanbevelen voor een baan, en die we ook liever niet willen voorstellen aan onze directe chef. Waarom zou je die twee zaken online dan wel door elkaar laten lopen?", aldus Warren Hammond van Monsterboard.nl.

"De applicatie zet banen en werkzoekenden op jouw voorwaarden op Facebook, waarmee het makkelijker wordt dan ooit om je privéleven gescheiden te houden van je arbeidsleven. Je kunt miljoenen mensen vinden op Facebook, met wie je op een nieuwe manier contact kunt leggen om je te helpen bij je volgende carrièrestap."