Orde wil meer allochtone advocaten

AMSTERDAM - Hoewel relatief veel studenten van Turkse of Marokkaanse komaf rechten studeren, zijn er uiteindelijk maar weinig allochtonen te vinden in de advocatuur.

Dat stelt de Nederlandse Orde van Advocaten maandag in de Volkskrant.

De Orde start daarom een project waarbij 187 derdejaars rechtenstudenten van de Rotterdamse Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam het komende jaar worden begeleid door een ervaren advocaat, in de hoop dat die met praktische tips hun kans op een baan zal vergroten.

Ook moet de zogenaamde 'advo-coach' vooroordelen over het werken op een advocatenkantoor wegnemen.

Corpsballen

"Veel allochtonen denken dat de werkdruk idioot hoog is en dat we allemaal ex-corpsballen zijn die er hetzelfde uitzien, zegt voorzitter van de commissie Diversiteit van de Orde Joost Linneman in de krant. "We willen laten zien dat dit niet representatief is. 

Op verzoek van de allochtone studenten worden ook de rechtenstudenten van Nederlandse origine in het project opgenomen, aldus Linneman. Ongeveer van de helft van de 187 deelnemers is allochtoon. Linneman acht de kans reëel dat de 'advo-coach' uiteindelijk landelijk op de universiteiten wordt ingevoerd.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie