AMSTERDAM - Google is de meest geliefde werkgever onder afstudeerders en starters, blijkt uit de Nobiles Motivatie Monitor waarin 104 bedrijven getoetst werden.

Google scoort het hoogst als het gaat om intellectuele uitdaging.

Ook vinden de respondenten het een aantrekkelijk bedrijf omdat het een organisatie is met veel aanzien, er een goede werksfeer zou zijn en het internationale mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt.

Punten waar Google minder op scoort zijn gebrek zijn aan goede opleidingen, weinig baanzekerheid en maatschappelijke relevantie.

Vast contract

James van Thiel van Google is het hier niet mee eens: “Over het algemeen hebben mensen bij Google vaste contracten. Wij investeren ook heel veel tijd in het aannemen van nieuwe mensen om te zorgen dat de juiste mensen hier komen en dus ook langdurig hun carrière hier hebben.”

Ook vindt Van Thiel Google als product maatschappelijk relevant. “Kijk naar maar hoe mensen massaal gebruikmaken van onze diensten.” 

HEMA

Andere bedrijven die goed uit de monitor komen zijn de Rabobank en Philips. De Rabobank wordt gezien als het bedrijf met de beste opleidingen en coaching. Philips scoort het beste op status en aanzien. De leukste collega’s werken volgens de respondenten bij de HEMA.