AMSTERDAM – Meer Amerikaanse vaders zijn aan het werk, maar velen van hen worstelen flink met de balans tussen werk en privé.

Dat blijkt uit onderzoek naar werkende vaders van CareerBuilder, gehouden onder ruim 800 full-time werkende mannen met kinderen.

De meerderheid (84 procent) van de werkende vaders die de afgelopen 12 maanden ontslagen was, heeft inmiddels weer een nieuwe full-time baan. Toch kampen veel mannen nog met de balans tussen hun zakelijke en privéleven.

Slechts één derde (33 procent) van de werkende vaders zou zijn baan opgeven als de partner genoeg zou verdienen om het gezin financieel te onderhouden. 5 jaar geleden lag dit percentage nog op 44 procent.

Lange werkweek

Ruim één op vijf vaders (22 procent) werkt gemiddeld meer dan 50 uur per week. Twintig procent blijkt minstens drie dagen per week het werk mee naar huis te nemen.

Kinderen

Zestien procent van de papa’s spendeert maar tot één uur per dag aan zijn kind(eren). 34 procent geeft toe twee of meer belangrijke evenementen gemist te hebben in het leven van zijn kind, omdat hij moest werken. 21 procent heeft het gevoel dat het werk een negatieve invloed heeft op de relatie met de kinderen.