AMSTERDAM - Ruim een vijfde van de Britse werknemers vertelt zijn geheimen liever op de werkvloer dan dat hij of zij de partner in vertrouwen neemt .

Dit blijkt uit onderzoek van een webshop voor printerinkt onder 3000 werkende Britten.

 

De reden voor het in vertrouwen nemen van collega’s is dat 22 procent van de ondervraagden meer toegewijd is aan deze collega’s dan aan hun wederhelft. Bijna een kwart geeft aan dagelijks beter overweg te kunnen met collega’s dan met de partner.

Een op de tien mannelijke werknemers stelt zelfs liever op vakantie te gaan met hun vrienden op het werk dan met hun vrouw of vriendin. Collega’s blijken minstens vijf geheimen van elkaar te kennene waar de partners geen weet van hebben.

Langere werktijden

Door de lange dagen die collega’s met elkaar maken op kantoor, leren zij elkaar vaak erg goed kennen. Dit zou dan ook de reden zijn dat werknemers elkaar steeds vaker in vertrouwen nemen en een diepere band opbouwen, zo meldt Newslite.

“Het is natuurlijk een goede zaak als je goed met je collega’s op kunt schieten. Het is een stuk aangenamer om te werken met mensen die je tot je vrienden rekent”, aldus een woordvoerder van de site. “Hoewel het in vertrouwen nemen van je collega’s in plaats van je partner niet altijd verstandig is.”