AMSTERDAM – Voor het derde jaar op rij is Rabobank de populairste werkgever onder hoogopgeleiden.

Na Rabobank volgen Philips en Shell op respectievelijk plaats twee en drie. Dit blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2011 (pdf) onder 3328 hoogopgeleiden.

Ten opzichte van vorig jaar vertoont de top 10 weinig verschillen, de top 7 is zelfs onveranderd gebleven. Unilever en ING staan op respectievelijk de vierde en vijfde plaats, daarna volgen KLM en Heineken.

Opmerkelijk is de opmars van hightech bedrijven als Google, maar vooral van Apple en ASML. TNO en de Politie zakken langzaam weg in de lijst.

Interessante functies

Ook werd onderzocht welke aspecten ten grondslag liggen aan de ranglijst van populairste werkgevers. De belangrijkste imagobepalende aspecten blijken 'interessante functies' (96 procent), 'goede primaire arbeidsvoorwaarden' (94 procent), 'aansprekende bedrijfscultuur' (91 procent), 'goede doorgroeimogelijkheden' (86 procent) en 'goede secundaire arbeidsvoorwaarden' (83 procent).

Vorig jaar

Rabobank kwam in februari ook al als populairste werkgever uit de bus in het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van de Intelligence Group. Dit onderzoek werd gehouden onder 15.000 Nederlandse respondenten.