AMSTERDAM - De smartphone blijkt absoluut onmisbaar voor mobiele werkers; ruim eenderde (35 procent) van de mobiele werkers checkt zelfs na het wakker worden direct zijn smartphone, nog voordat hij of zij zich aankleedt of ontbijt.

Dat blijkt uit onderzoek door iPass onder 3700 werknemers, werkzaam bij 1100 bedrijven wereldwijd.

Van de respondenten blijkt 94 procent een smartphone te bezitten. Vier op de tien mobiele werkers (41 procent) heeft een tablet-pc; 27 procent kreeg deze van de baas, 73 procent heeft hem zelf aangeschaft. 34 procent van de respondenten is het komende halfjaar van plan een tablet aan te schaffen.

Bijna de helft van de mobiele werkers (43 procent) geeft toe hun smartphone binnen handbereik te houden als zij slapen. Ook staan ze direct met hun apparaat op; 35 procent checkt na het ontwaken als allereerste zijn e-mail via de mobiel.

Mobiele werkers werken jaarlijks 240 uur meer dan medewerkers die op kantoor zitten. 58 procent werkt meer dan 50 uur per week.

Privéleven

Ongeveer drie op de tien (29 procent) zegt dat mobiele technologie voor strubbelingen zorgt in hun privéleven; met name als het op hun partner aankomt.

Onacceptabel

Hoe bereikbaar mobiele werkers ook zijn, bepaald gedrag blijft onacceptabel voor hen. Een telefoontje aannemen tijdens een meeting wordt door 84 procent onacceptabel gevonden. De smartphone checken tijdens een meeting of presentatie vindt 83 procent absoluut niet kunnen. Ook bezig zijn met je telefoon tijdens het autorijden wordt niet getolereerd door 82 procent.