AMSTERDAM – Tweederde van de Nederlandse werknemers vindt zichzelf beter dan de baas. Meer dan een kwart vindt de baas zelfs compleet ongeschikt.

Dat blijkt maandag uit een poll van Monsterboard.nl onder Nederlandse bezoekers van de site. In andere landen hield Monsterboard dezelfde enquête.

In het Verenigd Koninkrijk blijken werknemers het minst te spreken over het werk van de baas. Daar vindt 71 procent zichzelf beter dan hun meerdere en vinden vier op de tien werknemers de baas totaal incapabel voor diens functie.

37 Procent van de Nederlandse werknemers vindt de baas wel ‘oké’, maar denkt zelf een betere leidinggevende te zijn. Wereldwijd ligt dat percentage op 34 procent.

Briljant

Bijna een kwart van de respondenten heeft vertrouwen in de baas en denkt het werk niet zelf beter te kunnen. Dat is meer dan het gemiddelde over alle landen (19 procent). 12 Procent noemt de baas zelfs ‘briljant’, tegenover 15 procent wereldwijd.

Volgens Monsterboard zit er ook een positieve kant aan de onderzoeksresultaten: werknemers geloven dat ze bekwaam genoeg zijn om meer verantwoordelijkheid te nemen.

In totaal hebben bijna 9500 mensen meegedaan aan de poll. In Nederland namen zo'n 200 bezoekers deel.