AMSTERDAM - De trein wordt onder zakenreizigers op de afstanden tot circa 600 kilometer steeds populairder. Dat blijkt uit onderzoek van zakenreisorganisatie ATPI.

Uit het onderzoek blijkt dat de afgelopen drie jaar op de trajecten naar Frankfurt, Londen en Parijs beduidend vaker voor de trein is gekozen.

Het treinvervoer naar Frankfurt laat een groei zien van ruim 80 procent, terwijl ook Parijs (56 procent) en London (41 procent) sterk stijgen.

Het vliegvervoer naar deze steden groeide beduidend minder. Frankfurt (63 procent) en Londen (4 procent) groeien nog wel over de afgelopen 3 jaar, maar naar Parijs daalde het zakelijk vervoer door de lucht zelfs met 5procent.

Efficiency

Volgens Jeroen van Hest van ATPI is er een aantal verklaringen voor de groeiende populariteit van de trein. "Efficiency blijkt de belangrijkste reden om met de trein te reizen. De trein brengt de reiziger bijvoorbeeld van stadscentrum naar stadscentrum."

"Vergeet niet, dat met taxiritten van en naar de luchthaven vaak heel veel kostbare tijd verloren gaat. Ook het ontbreken van oponthoud bij douane en veiligheidscontroles is een voordeel. En in de trein kan men via een draadloze internetverbinding wat gemakkelijker doorwerken", aldus Van Hest.