AMSTERDAM - 37 procent van de thuiswerkers is niet tevreden met de door zijn of haar werkgever verstrekte technologie om thuis te werken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van StartReady door Peil.nl onder 645 mensen die regelmatig thuiswerken.

Bijna de helft van de ontevreden thuiswerkers (49 procent) schaft geavanceerdere technologie aan uit hun privé-budget, met name laptops en telefoons.

In veel gevallen 'redden' thuiswerkers zich echter wel met de geboden technologie (19 procent), maar zouden ze liever met geavanceerdere technologie werken. 16 procent van de thuiswerkers is echt structureel ontevreden met de geboden thuiswerktechnologie.

Ongeveer vier op de tien (39 procent) thuiswerkers vindt dat de werkgever verantwoordelijk is voor de technologie en blijft werken met de apparatuur waar ze ontevreden over zijn.

Laptops en telefoons

Ontevreden thuiswerkers die uit hun privé budget technologie aanschaffen, kopen met name geavanceerdere laptops (68 procent) of telefoons (18 procent). Andere producten die zelf worden aangeschaft zijn randapparatuur zoals printers en scanners en apparatuur voor video conferencing.