AMSTERDAM – Om werkzoekenden bij het opstellen van hun cv te helpen opent Monsterboard op 16 mei een tijdelijke winkel in Amsterdam. Hier kunnen werkzoekenden terecht voor een gratis advies.

Het opstellen van een goed CV is voor bijna de helft (46 procent) van de werkzoekenden in Nederland de lastigste klus bij het solliciteren. Dit blijkt uit een recente peiling van de vacaturesite onder 693 respondenten.

“We horen van werkzoekenden dat ze het moeilijk vinden om een goed CV te schrijven”, aldus Warren Hammond van Monsterboard.

“In de winkel kunnen we ze persoonlijk advies en passende tips geven bij het schrijven van hun CV. Hiermee helpen we werkzoekenden de volgende stap in hun carrière te maken. Voor werkgevers betekent dit dat ze betere CV’s ontvangen, waardoor het makkelijker voor ze wordt om de beste kandidaten te selecteren.”

Karakterschets

Carrièrecoach Freek Jordans adviseert een CV te beginnen met een helder persoonsprofiel, waarin je in het kort een goede karakterschets van jezelf geeft.

“Recruiters scannen in 15 tot 20 seconden een CV”, aldus Jordans. “Het is daarom belangrijk dat je meteen duidelijk maakt wat voor persoon je bent. Tegenwoordig is een CV echt een uithangbord van jezelf. Waar het vroeger veel meer aan regels gebonden was, is er nu de ruimte om jezelf op een bijzondere wijze met je CV te profileren.”