Een op vijf geeft vakantiegeld binnen maand uit

AMSTERDAM – Bijna één op vijf (19 procent) van de Nederlanders geeft hun vakantiegeld al binnen één maand uit, 30 procent binnen drie maanden. Dat blijkt uit onderzoek van de online financiële dienstverlener MoneYou onder 518 respondenten.

Meer dan de helft zegt onvoldoende vakantiegeld te krijgen om de vakantie van te betalen en moet zich beroepen op spaargeld of geld van de lopende rekening.

Daarnaast komt naar voren dat 62 procent van de Nederlanders slechts een globaal beeld heeft van hoeveel vakantiegeld hij ontvangt.

Uitgaven

Zeventig procent van de Nederlanders weet al wat hij met het vakantiegeld gaat doen voordat hij het geld in handen heeft. De helft van de respondenten geeft het geld uit aan een (deel van de) vakantie, ruim een op de vijf zet het geld opzij voor sparen of beleggen. 

Twintig procent gebruikt het geld voor andere grote uitgaven, voor bijvoorbeeld de woning of een verbouwing. 16 procent gebruikt het om schuld af te lossen, nog eens 16 procent houdt het geld graag achter de hand.

Bestemming bepaald

“Er zit een groot verschil tussen de bestemming van het vakantiegeld", aldus Frank Verkerk van MoneYou. "Terwijl de een het geld direct uitgeeft, spaart de ander het geld voor een groter doel zoals de verbouwing of een langere vakantie. Nederlanders hebben de bestemming van het vakantiegeld vaak al vastliggen voordat het geld op de bankrekening staat.”

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie