Salaris belangrijkst voor werkende moeders

AMSTERDAM – Salaris blijkt de belangrijkste factor voor werkende moeders bij het kiezen van een baan, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek van TODAYMoms and iVillage onder 760 vrouwen.

Bijn alle vrouwen (97 procent) zegt salaris het belangrijkst te vinden in een baan, zo blijkt uit het onderzoek. Zij plaatsen dit boven andere zaken, zoals een kindvriendelijke werkomgeving (91 procent), plezierig werk (91 procent), flexibele werktijden (86 procent), een korte reisafstand (83 procent) en een ziektekostenverzekering voor het hele gezin (81 procent).

Assistent

In het onderzoek werden meer wensen van werkende moeders bekeken. Bijna 70 procent van de werkende moeders heeft bijvoorbeeld liever extra hulp thuis dan een assistent op de werkvloer 

Bijna alle (97 procent) vrouwen die mee werkten aan het onderzoek gaven aan moe en gestrest te zijn. Ongeveer zestig procent van de respondenten is blij met de tijd die zij kunnen doorbrengen met hun kinderen, maar 80 procent zou ook wel wat meer tijd willen hebben om te besteden aan hun eigen uiterlijk en conditie.

Van de 760 moeders die werden ondervraagd gaf driekwart aan het moeilijk te vinden om gezond te leven.

Huishouden

Opvallend is dat 66 procent van de fulltime werkende moeders ook nog de meeste huishoudelijke klusjes moet doen. 11 procent moet zelfs al het huishouden voor haar rekening nemen.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat de meeste werkende moeders trots zijn op hun baan (87 procent) maar 82 procent gaf ook aan zich ook schuldig te voelen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie