Reistijd belangrijkste afhaakfactor bij keuze werkgever

AMSTERDAM - Een te lange reistijd is voor zes op de tien personen de nummer één reden om niet voor een werkgever te kiezen. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder ruim 15.000 personen.

De tweede belangrijkste redenen blijkt (een minder dan marktconform) salaris en het ontbreken van een goede eerste indruk.

De tijd die het kost om de afstand tussen woonplaats en werk te overbruggen blijkt al meerdere jaren achtereen de belangrijkste afhaakfactor voor werknemers. Naar verwachting zal reistijd ook de komende jaren het grootste knelpunt blijven.

Talentverlies

''Veel werkgevers hebben dan ook geen wervingsprobleem'', aldus Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group. ''Veel werkgevers hebben een organisatieprobleem doordat zij bijvoorbeeld het aannameproces slordig invullen. In dat geval verlies je talent, nog voordat je het kunt aannemen.''

Kritisch

Vrouwen blijken kritischer dan mannen bij hun keuze voor een werkgever. Ze verschillen in het afhaken met name op de mogelijkheid om parttime te werken. Zo geeft ruim één derde van de vrouwen aan niet te willen werken bij een werkgever waar parttime werken geen optie is. Onder de mannen geldt dit voor circa één op de tien.

Voor mannen is salaris namelijk vaker een afhaakfactor. Verder valt op dat vrouwen gemiddeld 10 procent meer afhaakfactoren noemen dan mannen, namelijk 3,6 om 3,3.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie