Ruim helft samenwonende koppels deelt geen bankrekening

AMSTERDAM – Meer dan de helft (58 procent) van de samenwonende Britse stellen heeft geen gezamenlijke bankrekening. Dat blijkt uit onderzoek van online bank First Direct onder ruim 1900 volwassenen.

Een op de vijf koppels (21 procent) opent alleen een rekening voor gezamenlijke uitgaven, voor bijvoorbeeld boodschappen of energiekosten.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat veel samenwonende stellen officeel niet gezamenlijk het huis huren of kopen, zo schrijft de Daily Mail.

Bij slechts 30 procent van de koppels staan beide namen op de huurovereenkomst en maar 18 procent heeft de hypotheek op beide namen staan. Dat betekent dat de meerderheid van de samenlevende partners een woning huurt of heeft gekocht op de naam van slechts één partner.

Verstandig

“Samen een huis kopen is een spannende stap, maar men moet niet alleen met het hart denken, maar ook met het hoofd”, stelt Richard Tolchard van First Direct. “Dit is vooral belangrijk als de ene partij financieel meer bijdraagt dan de ander.”

“Het is altijd verstandig om onafhankelijk juridisch advies in te winnen over wat er in het ergste geval zou kunnen gebeuren. Zeker als je niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt.”

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie