AMSTERDAM – De namen Peter en Deborah blijken het meeste succes te hebben in het zakenleven. Dat blijkt uit onderzoek door zakelijke netwerksite LinkedIn.

LinkedIn bekeek hiervoor de voornamen en cv’s van 100 miljoen zakelijke professionals die op de site geregistreerd zijn. Specialisten onderzochten de correlatie tussen voornamen en hun huidige baan en werkverleden.

Bij de mannelijke CEO’s blijken achtereenvolgens Peter, Bob, Jack, Bruce en Fred het vaakst voor te komen. Bij de vrouwelijke algemeen directeuren komen Deborah, Sally, Debra, Cynthia en Caroly het meest voor.

'Cees'

Deze namen blijken het populairst als er wereldwijd gekeken wordt. Per land blijken andere namen beter te scoren. Zo zijn er in Australië veel CEO’s met de naam Bruce, in Spanje is dat Xavier en in Duitsland komt Wolfgang zeer vaak voor onder directeuren.

In Nederland blijkt de populairste CEO-naam Cees te zijn.

Beroepsgroep

Elke beroepsgroep blijkt andere populaire voornamen te kennen. Zo zijn in de salesbranche vier-letterige voornamen, zoals Chip, Todd en Trey, het meest voorkomend. In het restaurantwezen ziet LinkedIn juist langere en vaak Franse namen, zoals Thierry, Philippe en Laurent.

In de techniek blijkt de populairste naam Rajesh, gevolgd door Jeremy en Andrew. Succesvolle sporters heten volgens het LinkedIn onderzoek het vaakst Ryan, Matt, Jessica, Matthew of Jason.