AMSTERDAM - Oudere werknemers zijn productiever dan hun jongere collega’s, blijkt uit Duits onderzoek. Ouderen zijn weliswaar minder vlot en zwakker, ze compenseren dat met meer ervaring, en kunnen beter omgaan met fouten en problemen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse Universiteit in Mannheim. Zij onderzochten hiervoor een fabriek van autoproducent Mercedes-Benz.

“In veel landen wordt een lagere productiviteit als excuus gebruikt om oudere werknemers te ontslaan of ze vervroegd met pensioen te laten gaan", aldus de onderzoekers. Maar het idee dat het beter is oudere werknemers te ontslaan om de productiviteit te stimuleren, blijkt dus achterhaald.

Mentaliteit

Voor het Hilversumse fijnmetaalbewerkingsbedrijf Buhl is deze informatie niet nieuw. Het bedrijf heeft meer rendement van de oudere werknemers en dat komt vooral door verantwoordelijkheidsgevoel en mentaliteit, aldus bedrijfsleider Elbert Baas. “Jongeren kunnen harder werken, maar maken meer fouten waardoor het resultaat toch minder is.” 

Hoogopgeleid

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongere, hoogopgeleide werknemers minder productief zijn dan collega’s met minder hoge kwalificaties. Hoger opgeleiden zouden sneller verveeld zijn.

“De ervaring is dat hoger opgeleiden soms drukker zijn met iets bedenken om de materie heen, dan met de materie zelf”, zijn ook de bevindingen van Baas.

Vrouwen

Volgens de wetenschappers hebben jonge vrouwen in een team ook een negatief effect op de productiviteit. Mannelijke werknemers zouden namelijk door de aanwezigheid van vrouwen meer fouten maken.

Bij het metaalbewerkingsbedrijf denken ze daar anders over. “Invloed heeft het zeker, maar wij zien dat mannen zich willen bewijzen, wat positief effect heeft op het werkgedrag van mannen.”

Samenwerking

Toch neemt dit alles niet weg dat bedrijven de voorkeur geven aan jongere werknemers. “Sommige ouderen hebben zo veel kennis dat ze die niet willen afstaan”, aldus bedrijfsleider Baas. “Ze gebruiken het als een soort bescherming van hun bestaan in een bedrijf.”

Jongeren zijn goedkoper en komen met frisse ideeën waar de ouderen soms nog wat van kunnen leren. Buhl hoopt in samenwerking met opleidingen de jeugd beter te scholen waardoor het bedrijf niet in de problemen zal komen als de ouderen binnenkort allemaal met pensioen zijn.