AMSTERDAM – Het Belgische uitzendbureau T-interim maakt sinds kort gebruik van een sms-campagne voor hun vacatures. Zo kunnen Belgen solliciteren op een vacature van Volvo Cars via een sms'je.

In Gent hangen borden met de melding dat Volvo Cars 400 productiemedewerkers zoekt. Solliciteren kan door een gratis sms met het woordje 'Volvo' te sturen naar een speciaal nummer. Binnen 24 uur na verzending wordt er contact op genomen met de sollicitant.

“Veel makkelijker”, aldus Sven Hubin van T-interim in De Standaard. “Je ziet zo'n bord langs de kant van de weg en twee seconden later sta je als het ware op de lijst voor een nieuwe job.”

Efficiënter

Hubin vindt de campagne veel efficiënter dan een vacature waar een mailadres of telefoonnummer bij staat. “We krijgen tot vier keer zoveel kandidaten binnen. Een telefoonnummer of mail ben je vaak al vergeten als je thuis bent. Niemand die ook pen en papier naast zich liggen heeft in de wagen om dat snel op te schrijven.”

Mooie aanvulling

T-interim zal ook op de klassieke manier blijven werken. “Dit werkt vooral als je bijvoorbeeld in korte tijd veel mensen zoekt. We zien het dus eerder als een zeer mooie aanvulling op de bestaande methodes om vacatures in te vullen”, stelt Hubin.

Nederland

In Nederland werken sommige bedrijven sporadisch met sms als sollicitatie-mogelijkheid. Onder andere FrieslandCampina en detacheringsbureau Tecpool hielden sms-acties in het verleden.