AMSTERDAM - De overgrote meerderheid van alle financiële professionals is tevreden met zijn salaris. Babyboomers (84 procent) zijn het meest tevreden en in de Generatie X-groep (geboren tussen 1965 en 1980, 73 procent) leeft de grootste onvrede.

Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half International onder 2350 Nederlandse financiële professionals.

In deze (on)tevredenheid is er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen en de bedrijfsgrootte en het vakgebied spelen ook geen rol.

Salaris

Tachtig procent van de financiële medewerkers zegt nu een reëel hoger salaris dan in 2008 te hebben.

“De economische recessie heeft de salarissen niet bevroren”, aldus Ronald de Zoete van Robert Half. “Het onderzoek toont aan dat de financiële professionals een passende beloning krijgen voor hun werk. De overgrote meerderheid is dan ook tevreden, ze zien hun salaris harder stijgen dan de inflatie, en ze veranderen niet snel van baan louter omwille van een hoger salaris. Dit geldt overigens voor alle generaties op de werkvloer.”

Auto

Een auto van de zaak blijkt een geliefde secundaire arbeidsvoorwaarde bij mannen; 40 geeft aan dit het liefst te hebben. Bij vrouwen zijn flexibele uren favoriet (27 procent zet dit op nummer één), de auto is voor hen minder belangrijk (19 procent).

Bonus

De bonus blijkt ook een van de populairste secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier is wel een groot verschil te zien tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hechten er beduidend minder waarde aan (41 procent zet dit op nummer één) dan hun mannelijke collega’s (59 procent).

Flexwerk wordt daarnaast veel belangrijker gevonden door generatie Y dan door hun oudere collega’s.

Overstap

Secundaire arbeidsvoorwaarden alleen zijn voor veel financiële medewerkers geen reden om naar een andere werkgever over te stappen. Ongeveer de helft geeft aan wel gevoelig te zijn voor betere secundaire arbeidsvoorwaarden; ook hier blijkt dat de auto de grootste verleider is.