AMSTERDAM – Kantoormedewerkers die tijdens het werk het sociale leven willen onderhouden hebben een nieuw trucje ter beschikking gekregen. Medewerkers die vastgeketend zijn aan het bureau kunnen vanaf nu twitteren zonder dat de baas het ziet.

De Britse softwareontwikkelaar Elliot Kember heeft een programma gemaakt, genaamd Spreadtweet, waarmee Twitter wordt verhuld als een excell-sheet. Kantoorpersoneel kan dus doen alsof ze de nieuwste facturen invoeren in de boekhouding terwijl ze eigenlijk hun twitter-feed volgen.

Om de baas voor de gek te houden hoeft een kantoormedewerker alleen in het programma in te loggen met zijn of haar twittergegevens.

Er is alleen nog een webversie beschikbaar. Kember werkt aan een programma dat te downloaden is op de computer.

14 miljoen euro

Eerder kon het personeel op kantoor al spelletjes spelen op de site Cantyouseeimbusy.com. Hier zijn spelletjes te vinden die lijken op office-programma’s. Op de site zijn onder andere klassiekers zoals Pong en Moonlander te vinden.

Om bij te houden hoeveel geld bezoekers, op kosten van de baas, verspillen is er ook een kostencalculator op de site. In september 2009 stond de teller op 7592 euro. Inmiddels zijn de kosten voor het bedrijfsleven gestegen naar bijna 14 miljoen euro.