AMSTERDAM – Werknemers die hun lunchpauze overslaan om hun manager te plezieren of sneller door te kunnen werken, zorgen juist voor miljoenen aan kosten voor het bedrijfsleven. Dat blijkt uit Brits onderzoek door BUPA onder 1000 respondenten.

Ruim zes miljoen Britse werknemers nemen nooit lunchpauze, zo schrijft The Telegraph. 34 procent zegt dat dit te wijten is aan de druk van hun managers, de helft geeft aan dit te doen door de hoge werklast.

Personeel dat niet luncht of snel achter het bureau eet, blijkt echter later op de dag veel minder productief. Bijna de helft (48 procent) zegt dat hun productiviteit om deze reden flink daalt rond 15.00 uur. Volgens BUPA zorgt dit voor 40 minuten verloren werktijd, wat neerkomt op een verlies van 50 miljoen pond per dag.

Stress

Één op de vijf werknemers zegt dat het overslaan van de lunch voor veel stress zorgt. Volgens dr. Jenny Leeser van BUPA is regelmatig korte pauzes nemen erg belangrijk voor de gezondheid.

“Het beste is om gedurende de dag verschillende korte pauzes te nemen. Veel werknemers die de lunch overslaan grijpen sneller naar snacks als chocolade of caffeine-houdende dranken. Dit kan leiden tot slapeloosheid en uitdroging”, aldus dr. Leeser.