AMSTERDAM – Ruim zes op de tien werkende ouders zijn te moe voor seks na een lange werkdag. Dat blijkt uit onderzoek van Care.com onder 600 Amerikaanse families.

Ook tijd met familie, een sociaal leven en sport blijken te lijden onder het feit dat veel koppels geen goede balans tussen werk en privé hebben.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat een kwart van de respondenten hun huidige werk zou inwisselen voor een baan met minder salaris als ze daarmee meer flexibiliteit in hun leven zouden krijgen.

Uitgeput

“Dit onderzoekt wijst uit dat ondanks onze succesvolle carrières, ons werk vaak van negatieve invloed is op ons persoonlijke leven. Werkende moeders, met name moeders met jonge kinderen, zijn uitgeput en gestrest na een werkdag die voor velen nooit eindigt, omdat we met de huidige technologie 24/7 beschikbaar moeten zijn”, aldus Wendy Sachs, hoofdredacteur van Care.com.

"Het is dan ook geen verrassing dat moeders met zoemende telefoons vol werkmails, zich doodop voelen en totaal geen zin hebben in seks. Stress is dodelijk voor ons libido.”