AMSTERDAM – KLM mag stewardessen niet eerder met pensioen sturen als zij dat weigeren. KLM heeft cao-afspraken gemaakt met bonden waarin staat dat contracten eindigen op 60-jarige leeftijd.

Volgens de Commissie Gelijke Behandeling en de kantonrechter is dit verboden leeftijdsdiscriminatie.

In de cao van KLM staat dat arbeidscontracten voor onbepaalde tijd aflopen zodra de stewardess zestig jaar wordt, waarna ze met pensioen kan. Als ze wil doorvliegen, moet ze een verzoek indienen. Het contract wordt dan vijf jaar verlengd tenzij er bijzondere omstandigheden zijn zoals arbeidsongeschiktheid of slecht functioneren.

Een 61-jarige stewardess kreeg, na haar verzoek om vijf jaar langer te vliegen, een verlenging van een jaar aangeboden waarna wederom bekeken zou worden of ze mocht doorvliegen. Ze nam het voorstel onder protest aan.

Schoenen

Gedurende het jaar kreeg de stewardess ruzie met een assistent purser over haar schoenen, waarna het contract niet verlengd werd.

De vrouw droeg schoenen van suède, terwijl alleen gladde leren schoenen zouden zijn toegestaan. De stewardess was echter in het bezit van een boekje waarin stond dat de schoenen donkerblauw en representatief moeten zijn, waarbij niks over het materiaal gezegd werd.

Leeftijd

Zij spande daarop twee procedures aan bij de Commissie Gelijke Behandeling en de kantonrechter. Volgens advocaat Bernard Baas gebruikte KLM onjuiste argumenten door dingen uit een grijs verleden op te blazen.

De rechter stelde de stewardess in het gelijk door te stellen dat er een verboden onderscheid op grond van leeftijd was gemaakt. De beëindiging van het arbeidscontract is daarom niet rechtsgeldig. De stewardess krijgt haar salaris doorbetaald tot het moment dat de arbeidsovereenkomst op rechtsgeldige wijze eindigt.