AMSTERDAM - De mogelijkheden om buiten vaste plekken en vaste uren te kunnen werken hebben een positief effect op relaties en de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een kwart van de flexwerkers zegt dat hierdoor de relatie met partner en kinderen is verbeterd.

Werkende ouders moeten heel goed kunnen plannen, als ze alles goed willen doen. Kinderen moeten op vaste tijden naar school, ze zijn lid van verenigingen en worden af en toe ziek.

Relatiecoach Mariska Hulscher ziet haar cliënten daar vaak mee worstelen. "Mensen die flexwerken kunnen hun zaakjes veel beter regelen, zijn daardoor zelf rustiger en ervaren weer meer ontspanning."

Minder stress

Uit het onderzoek van verzekeraar Achmea blijkt daarnaast dat 62 procent van de ondervraagden zegt dat flexibel werken gepaard gaat met minder stress.

Marielle Brink en Ronald Willems, ouders uit Amsterdam, hebben toen ze hun tweede kind kregen besloten dat ze wilden gaan flexwerken, bij het Amsterdamse flexwerkbedrijf FlexFocus. Dat heeft veel veranderd, zeggen ze.

"Je hebt betere controle over je agenda en daardoor veel minder stress", aldus Willems. "Voorheen haalde ik soms de crèche niet. Daardoor ontstond stress, die ik weer mee naar huis nam. Die spanning voel je wel en dat is nu veel minder." Daardoor veranderde ook hun relatie.

"We zitten regelmatig samen aan tafel 's avonds met de laptops open. Maar we hebben daardoor toch best wel veel tijd voor elkaar, al doen we misschien wat anders. Als je samen tv kijkt zit je allebei in een film en als je samen aan tafel werkt heb je het over veel meer zaken dan alleen maar werk."

Brainwaves

Willems denkt dat hij en zijn vrouw geestelijk gezonder zijn doordat ze minder spanning of stressfactoren hebben die ze voor die tijd wel ervaarden. "Omdat je heel makkelijk je hoofd leeg kunt maken heb je de ruimte om andere brainwaves te creëren of te ontspannen."

Brink vindt het een voordeel dat hun kinderen daardoor ook flexibel zijn. "Werken is zo geïntegreerd in ons leven. Ze gaan mee met ons ritme."

Productiviteit

Steeds meer werkgevers staan open voor flexwerken. Want het gaat niet om wanneer iemand werkt, maar om de productiviteit. Als een werknemer van en naar zijn kantoor anderhalf uur in de file staat scheelt dat drie uur productiviteit. En het heeft nut om creatiever met tijd om te gaan.

Relatiecoach Hulscher is zelf ook flexwerker. "Als ik niet geïnspireerd ben ga ik even naar de sportschool, een blokje om of boodschappen doen. Daarna werk ik vervolgens heel hard. En in de tussentijd draai ik een was."

Gevaren

Maar flexwerken is niet voor iedereen geschikt, benadrukt Hulscher. "Er zijn ook mensen die het gevoel hebben alsof ze de hele tijd op hun werk zitten. Het is afhankelijk van jezelf als mens of het je goed doet of niet, maar dat moet je zelf ervaren."

Flexwerker Marielle Brink vindt het niet altijd prettig dat wanneer ze bijvoorbeeld aan het schoolplein staat om haar dochter op te halen ze wel de telefoon op moet nemen als er een klant belt.

"Net als dat er regels op kantoor gelden, kun je daar ook afspraken over maken met jezelf en met je partner. Door bijvoorbeeld te zeggen dat om halfzes de telefoon uitgaat om vervolgens samen even tijd te hebben of met de kinderen", adviseert Hulscher.

Toekomst

Mede door de huidige technologische mogelijkheden zal er voorlopig nog een toename zijn van het aantal flexwerkers in Nederland. Een laatste advies van de relatiecoach: fysiek contact is ook belangrijk.

"Het is belangrijk om een beleid te voeren waarin je elkaar af en toe ziet. Als je dat op een hele efficiënte manier doet zie ik een hele grote toekomst voor flexwerkers in Nederland."