AMSTERDAM – Ruim een kwart van de Britten liegt over wat zij in het weekend hebben gedaan als vrienden of collega’s hier naar vragen. Dit doen zij vooral om indruk te maken, zo blijkt uit een Brits onderzoek door hotelketen Travelodge.

Uit het onderzoek, gehouden onder 5000 mensen, blijkt dat de meeste mensen liegen dat ze op zaterdag uit zijn geweest (33 procent), zo schrijft de Daily Mail.

Andere populaire leugens zijn het afspreken met vrienden (25 procent), een dinerfeestje (17 procent), een romantisch etentje (12 procent) en een korte trip (10 procent).

Bijslapen

Echter blijkt dat bijna drie op de tien respondenten (29 procent) het weekend eigenlijk gebruikt om bij te slapen. Vier op de tien zegt dat ze graag meer plezier zouden willen hebben op zaterdag en zondag.

Een op de tien ondervraagden geeft aan geen tijd voor zichzelf te hebben in het weekend, omdat ze familieverplichtingen hebben.

Bijna een kwart (23 procent) zegt dat ze op zondag uitslapen; ongeveer 12 procent gaf aan op zondag naar de kerk te gaan.