AMSTERDAM - Ziek zijn en toch aan het werk gaan, wordt niet gewaardeerd door collega’s. Zij zijn hiervan niet onder de indruk en vrezen vaak voor besmetting. Dat blijkt uit onderzoek van Accountemps onder 437 Canadese werknemers.

Slechts 11 procent van het personeel is onder de indruk van de ‘inzet’ van een zieke collega die toch op kantoor verschijnt, zo schrijft de Montreal Gazette.

Driekwart van de werknemers zegt zich het meest druk te maken over besmetting en zijn of haar eigen gezondheid als een collega ziek op het werk komt.

Opvallend is dat 51 procent van de ondervraagden toegeeft zelf ook te komen werken als zij zich niet lekker voelen. 31 procent blijft thuis in bed en 14 procent zegt thuis te gaan werken.

Aanmoediging

Ruim een derde (37 procent) van de managers moedigt zijn personeel aan om thuis te blijven bij ziekte. Ongeveer 18 procent van de deelnemers zegt ooit gevoeld te hebben dat de baas niet blij was met hun ziekmelding.

"Hoewel veel mensen werken bij ziekte als ‘heldhaftig’ zien, blijken anderen hier zelden zo over te denken", aldus Kathryn Bolt van Accountemps.