AMSTERDAM – Hoewel 58 procent zegt een relatie op het werk rampzalig te vinden, hebben bijna 4 op de 10 werknemers wel eens een affaire met een collega gehad. 12 procent geeft zelfs aan op dit moment een relatie binnen de werksfeer te hebben, al dan niet geheim.

Dat blijkt uit onderzoek door Monsterboard.nl.

Freek Jordans, carrièrecoach bij Monsterboard, pleit voor een ‘voorzichtig-maar-genieten’-strategie. “Verliefd worden op een collega kan nou eenmaal gebeuren. Je moet er niet te moeilijk over doen en er vooral van genieten.”

Volgens Jordans moeten relaties op het werk kunnen. Hij deelt deze mening met 29 procent van de ondervraagde werknemers. “Zolang je je maar goed realiseert dat je op het werk bent om te werken.”

Eerlijk

Het is volgens Freek belangrijk dat je eerlijk bent over je relatie. “Het komt voor dat werknemers hun relatie vijf jaar geheim houden voor hun werkgevers. Dat kan niet.”

Ook zegt de carrièrecoach dat geliefden niet aan dezelfde projecten of in hetzelfde klantenteam zouden moeten werken. “Je wilt niet dat je collega’s denken dat jullie met heel andere zaken bezig zijn dan het werk. Ruzies vecht je vanzelfsprekend ook thuis uit.”

Ongepast

Slechts 7 procent geeft aan het fantastisch te lijken om een collega als partner te hebben. 23 procent is het niet met carrièrecoach Freek eens en vindt een relatie op het werk ongepast.