AMSTERDAM - Twee derde (66 procent) van de medewerkers heeft op het werk weleens te maken gehad met liefde. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique onder 589 werknemers.

Ruim de helft (55 procent) van dit aantal bestaat uit medewerkers die zelf weleens verliefd zijn geweest op een collega en voor 11 procent uit medewerkers die nog nooit verliefd zijn geweest op een collega, maar wel een liefdesverklaring van een collega hebben gekregen. 

Uit het onderzoek blijkt ook dat 62 procent van de verliefde collega’s eventuele bezwaren opzij heeft gezet en heeft gehandeld naar de verliefdheid. De overige 38 procent van de verliefde werknemers geeft aan niets met hun verliefdheid te hebben gedaan.

“Dat liefde hoogtij viert op de werkvloer, dat blijkt maar weer eens uit dit onderzoek. Als je zelf niet verliefd bent op een collega, dan is er misschien wel een collega verliefd op jou", aldus Nicole Tollenaar, HR directeur Unique.

Volgens Tollenaar is dit gegeven goed te verklaren. "In je werk maak je samen vaak bijzondere momenten mee: samen vieren van successen, samen bereiken van resultaten, samen oplossen van problemen, elkaar waardering geven om wat er bereikt wordt. Dat schept een speciale band."