AMSTERDAM - Ruim de helft van de vrijgezelle mannen tussen 21 en 35 jaar wil kinderen, vergeleken met ‘slechts’ 46 procent van de vrouwen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek door Rutgers University in New Jersey, in opdracht van Match.com.

Volgens expert zijn de onderzoekresultaten het bewijs van ‘geslachts-vervaging’, waarbij mannen meer karaktertrekjes krijgen die normaal gesproken als ‘vrouwelijk’ worden gezien, en omgekeerd. Dit schrijft Time.com.

Uit het onderzoek, gehouden onder 5200 mensen, blijkt zelfs dat hoe ouder men wordt, hoe meer deze verschillen duidelijk worden. Bij de leeftijdsgroep 35-44 jaar wilde slechts 16 procent van de vrouwen kinderen, tegen 27 procent van de mannen.

Vrijheid

Volgens de onderzoekers vinden veel vrouwen hun vrijheid en het leven zonder te veel verplichtingen erg belangrijk. 77 procent van de vrouwen gaf aan ‘tijd voor zichzelf’ erg belangrijk te vinden, tegen 58 procent van de mannen.

Romantisch

Mannen blijken ook romantischer te zijn dan vrouwen; 54 zegt dat ze ooit liefde op het eerste gezicht hebben meegemaakt, tegen 44 procent van de vrouwen.