AMSTERDAM - Autonomy, een van de grootste softwarebedrijven in Engeland, geeft gratis iPads aan alle afgestudeerde technologie-studenten die komen solliciteren. Het maakt niet uit of zij uiteindelijk wel of niet worden aangenomen.

Dit 'lokaas' komt voort uit een strijd tussen Autonomy en concurrerende bedrijven in de omgeving van Cambridge; een gebied dat bekend staat als ‘Silicon Fen’.

De bedrijven willen allemaal de beste kandidaten trekken voor hun vacatures. Een ander bedrijf geeft iPhones weg aan potentiële werknemers.

Oprichter en CEO van Autonomy, de multimiljonair Mike Lynch, bedacht deze strategie. “Je wilt er zeker van zijn dat de allerbeste kandidaten bij je langskomen. Je gebruikt de iPad als lokmiddel… en de afgestudeerden komen bij je langs”, legt hij uit aan the Daily Mail.

Werkloosheid

Britse technologiebedrijven nemen momenteel veel nieuw personeel aan, met het oog op de voorspelde ecomonische cijfers voor eind 2011.

Het werkloosheidspercentage voor universitair afgestudeerden in Groot-Brittannië is momenteel het hoogste ooit, en ligt nu op 20 procent.