DEN HAAG - Hogeschool Inholland kan vooralsnog niets doen voor de oud-studenten die op juiste wijze zijn afgestudeerd aan de opleiding Media en Entertainment Management (MEM).

De opleiding ligt de laatste tijd onder vuur vanwege diplomafraude. Studenten die al jaren over de studie doen, zou het makkelijk zijn gemaakt hun diploma te halen.

De studenten die hun diploma wel op een juiste manier hebben gehaald, merken dat dit papier nauwelijks serieus wordt genomen.

Volgens het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) gaat het om enkele tientallen afgestudeerden.

Pijnlijke wijze

''Zij hebben zich gemeld bij het Landelijk Studenten Rechtsbureau, de juridische afdeling van het ISO. Ze zijn niet in staat om een baan te vinden als gevolg van de problemen bij de instelling en worden hier op sollicitatiegesprekken op pijnlijke wijze mee geconfronteerd’’, aldus ISO-voorzitter Guy Hendricks woensdag.

De studentenorganisatie heeft een gesprek gehad met Doekle Terpstra, de voorzitter van het college van bestuur van Inholland. ''De oplossingen kunnen simpel zijn. Zo is gevraagd of op het diploma duidelijk kan worden gemaakt of studenten op juiste wijze hun diploma hebben gekregen.’’

Reactie afwachten

Inholland zegt in een reactie het rapport van de Inspectie voor het Onderwijs te willen afwachten. Dat rapport komt medio dit jaar.

''Wij zijn bereid overal over te praten, maar pas als we het rapport hebben, kunnen we het gesprek aangaan op basis van feiten’’, aldus een woordvoerder van Inholland.