AMSTERDAM - Vrouwen die promotie willen maken, moeten de verleiding weerstaan zich als mannen te gedragen. De beste strategie is om hun vrouwelijke eigenschappen te benadrukken, zo blijkt uit onderzoek van de George Mason universiteit.

Vrouwen die zich agressief gedragen, hebben minder kans om vooruit te komen dan degenen die meer vrouwelijke eigenschappen etaleren, aldus de Daily Mail.

Om promotie te maken is het verstandig niet te veel zelfvertrouwen en assertiviteit ten toon te spreiden, terwijl die trekken in mannen op de werkvloer juist wel gewaardeerd worden.

Bazig

De onderzoekers volgden 80 jonge mannen en vrouwen die een studie bedrijfskunde deden. Na acht jaar bleken de vrouwen met een bazige houding minder vaak promotie te hebben gemaakt dan de 'meer vrouwelijke vrouwen'. Mannen met diezelfde bazige eigenschappen hadden echter wel promotie gemaakt.

Onderzoekster Olivia O'Neill adviseert assertieve vrouwen alleen krachtig op te treden als het echt nodig is. "Als ze zich gedragen op een typische mannelijke manier, vernietigen ze mogelijk hun kansen op promotie."