Vacatureaanbod in 2010 licht gegroeid

AMSTERDAM - Het online vacatureaanbod bleef in december onveranderd, na de stijging in oktober en november. Dit blijkt uit de Monsterboard Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt.

Het vacatureaanbod staat, net als in november, op 92 punten. Daarmee staat de Index 3 punten hoger dan 2009. De sectoren onderwijs en Research & Development stegen in december het sterkst.

“We eindigen het jaar drie punten hoger dan 2009. Hoewel de Index nog bijna 60 procent moet groeien om hetzelfde niveau als eind 2008 te bereiken, zien we dat het online vacatureaanbod in de tweede helft van 2010 stabiel is gebleven. Voor 2011 verwachten we een groei”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl.

“De groei in IT- en engineering vacatures is zonder meer een lichtpuntje, de stijgende lijn zet door en deze sectoren eindigden 2010 hoog. Het is een hoopvol teken dat we positieve ontwikkelingen zien in sectoren die worden aangedreven door consumentenuitgaven. De consumentenbestedingen nemen toe en een aantal werkgevers reageert hierop.”

Stijgers & dalers

Het onderwijs (+6 punten) en de sector Research & Development (+4) lieten in december de sterkste stijging van het online vacatureaanbod zien.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar staat de Index voor het onderwijs 3 punten lager en voor de sector R&D 15 punten lager. In de horeca en toerisme (-10) en in de publieke sector (-5) daalde het aanbod het meest. 
 
Over geheel 2010 stegen de transport & logistiek (+29) en horeca & toerisme (+16) het sterkst. In de gezondheidszorg (-52) en in de juridische sector (-46) daalde het vacatureaanbod het meest. 

Provincies

In december steeg het online vacatureaanbod in de provincies Flevoland en Drenthe het meest (beide +3 punten). Het aanbod staat in Flevoland nog wel 6 punten lager dan in deze periode vorig jaar en in Drenthe 2 punten lager.

Over heel 2010 steeg het aantal online vacatures in Limburg (+19) en Noord-Brabant (+7) het meest. In Flevoland (-6) en Zuid-Holland (-4) daalde de Index het sterkst.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie