AMSTERDAM - Blonde vrouwen verdienen zo'n 600 pond meer per jaar dan vrouwen met rood of bruin haar. Dat blijkt uit een Brits onderzoek door drogisterij Superdrug.

De gemiddelde blondine verdient per jaar £23,150, terwijl brunettes £22,586 en roodharige vrouwen £22,327 aan jaarlijks salaris opstrijken, zo blijkt uit de enquête.

Ondanks het hogere loon, zeggen blondines toch dat zij vaak niet serieus worden genomen op het werk. Bij de brunettes voelde acht op de tien zich gewaardeerd.

Betere verdieners

'Blondines worden vaak gezien als een beetje dom en een bimbo, maar dit toont aan dat zij juist de betere verdieners zijn”, aldus Simon Comins, directeur van Superdrug, tegen The Daily Mail. “Als je je leven lang 600 pond per jaar meer verdient, loopt het flink op. Blonde vrouwen lachen dus het laatst.”

“Het goede nieuws is dat er geen verschil is tussen natuurlijke blondines en de vrouwen die hun haar verven”, voegt Comins er aan toe.

Carrièreladder

Uit het onderzoek bleek daarnaast dat roodharigen vaker van baan veranderen, op zoek naar een beter salaris, hogere functie of betere arbeidsomstandigheden.

Brunettes blijven juist langer bij dezelfde organisatie en proberen binnen dat bedrijf de carrièreladder te beklimmen. Zij blijken ook meer gedreven op het financiële vlak; bijna een op de vijf brunettes zegt dat geld het belangrijkste is in een baan.

Blondines leggen daarentegen meer de nadruk op goede relaties met klanten. Daarnaast verlangen blonde vrouwen ook meer naar erkenning van collega's dan brunettes en roodharigen.