ASSEN - De Drentse korpschef Frans Bakker heeft districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe maandag per direct op non-actief gesteld naar aanleiding van een twitterbericht.

Een woordvoerder van de politie heeft maandagavond een bericht daarover op de site van het Dagblad van het Noorden bevestigd.

Nadat op eerste kerstdag bekend werd dat in een flat in Meppel twee doden waren gevonden, suggereerde Dijksman op haar twitteraccount dat het 'vast' zou gaan om huiselijk geweld.

Het tweetal bleek overleden te zijn door koolmonoxide-vergiftiging. Er is inmiddels een intern tuchtrechtelijk onderzoek ingesteld naar het handelen van de districtschef.

PVV-tweet

Eind augustus werd Dijksman al door korpsbeheerder Sicko Heldoorn op de vingers getikt, nadat ze de PVV op twitter 'fascistisch' had genoemd.

Korpschef Frans Bakker zegt op de site van RTV Drenthe dat hij de ontstane situatie zeer betreurt. ''Door de tweet is mogelijk inbreuk gemaakt op de integriteit van de slachtoffers en de nabestaanden", aldus Bakker.

Tuchtrechtelijk onderzoek

''Ik keek erg op van de tweet. Daarom heb ik ook besloten een tuchtrechtelijk onderzoek te laten uitvoeren. Het richt zich op de aard en de intentie ervan."

Bakker verwacht dat het interne onderzoek vier weken duurt. Uiteindelijk beslist korpsbeheerder Heldoorn daarna wat er verder gebeurt. Tot die tijd mag Dijksman niet twitteren over politiezaken.