AMSTERDAM – Secretaresse is de meest gezochte job van 2010 op Monsterboard.nl. Deze functie blijkt voor de tweede jaar op rij het meest populaire zoekwoord op de vacaturesite.

Er werd dit jaar meer dan 500.000 keer gezocht naar 'secretaresse'. Ook 'manager' (ruim 350.000 keer) bleek wederom een populaire zoekterm op de vacaturesite, gevold door de functietitel 'controller' (ruim 250.000 keer).

Administratie

Als sector was administratie verreweg het meest gewild (meer dan 800.000 keer gezocht). Opvallend, aangezien deze sector vorig jaar niet in de top vijf voorkwam.

Ook de sector marketing & communicatie (ruim 700.000 keer) was in trek onder werkzoekenden. Als derde in de door werkzoekenden meest gezochte branches staat sales (ruim 200.000 keer).

Vorig jaar was de gezondheidszorg nog de meest gezochte sector, gevolgd door de sectoren IT en techniek.

Parttime

Opvallend is de prominente plaats die de zoekterm parttime inneemt in de top 10 van meest gebruikte termen door werkzoekenden.

“Steeds meer werkzoekenden geven de voorkeur aan een parttime baan. De redenen hiervoor verschillen enorm, van work/life balance of het volgen van een opleiding tot het zorgen voor de kinderen of oudere familieleden”, zegt Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl.

”Een interessante ontwikkeling hierbij is dat parttime geen bezwaar meer lijkt te zijn voor werkgevers. Nu arbeidsomstandigheden voor werknemers steeds flexibeler en aangenamer worden, wordt het voor werkgevers steeds belangrijker om proactief parttime functies te creëren en te promoten.”