AMSTERDAM – De Britse overheid wil maatregelen treffen om het aantal vrouwen in de top van grote bedrijven te laten toenemen.

Van ‘blue-chip’ concerns wordt verwacht dat ze het aantal vrouwen in de bestuurskamer verdubbelen tot 2015. Hierover schrijft The Sunday Times.

Op dit moment worden 12,5 procent van de bestuursplaatsen bij bedrijven uit de Britse aandelenbeurs door vrouwen bezet. Dit is nauwelijks een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Diversiteit

Het plan om een quotum in te stellen voor bedrijven wordt langzaam losgelaten. Beleidsmakers denken er aan beursgenoteerde bedrijven te laten verplichten meer aandacht aan de diversiteit in de bestuurskamer te geven. Hierdoor zal een topman moeten uitleggen waarom hij niet meer vrouwen in de top van zijn bedrijf heeft.

Verder wordt er overwogen headhunters te verplichten meer vrouwen in hun lijsten op te laten nemen.

Een woordvoerder van de Britse verzekeringsbond, een grote investeerder in beursgenoteerde bedrijven, verklaart dat ze zeker meer gaan letten op wat bedrijven zeggen over effectiviteit en diversiteit in het bedrijf. “Het komt steeds meer op de agenda van aandeelhouders te staan.”