Meeste stress door drukte en onzekerheid op werk

AMSTERDAM - Drukte en onzekerheid op het werk is de grootste bron van stress in Nederland. Ook gezondheid, uiterlijk en gewicht scoren hoog als stressbron. Dit blijkt uit recent onderzoek van A.Vogel onder mensen die stress ervaren.

Ruim 68 procent van de Nederlanders heeft (regelmatig) stress en zo'n 44 procent van hen heeft daar in behoorlijke mate last van.

Ook partners van gestresste mensen hebben er last van, want de stress wordt in bijna 60 procent van de gevallen op hen afgereageerd.

Ongezond eten

Toch gaan veel mensen die stress ervaren juist over op ongezonde leefgewoontes, zoals meer roken (60 procent), meer en ongezonder eten (54 procent) en het eten van zoetigheid als chocolade (46 procent).

Daardoor ontstaat een negatieve spiraal, want ongezonde leefgewoontes leiden tot meer gewichts- en gezondheidsstress met opnieuw ongezonde leefgewoontes als resultaat. Dit noemt men stapelstress.

Slecht slapen

Ook slecht slapen leidt tot stapelstress: het maakt een mens stressgevoeliger, maar juist door stress slapen mensen ook weer slechter (53 procent).

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie