AMSTERDAM - Mensen uit de regio Noord-Holland Noord hebben de meeste werklust van Nederland. De belangrijkste redenen zijn de internationale handel, de poldergrond en de frisse lucht.

Na Noord-Holland Noord staat de provincie Drenthe op plek twee en Overijssel op nummer drie. De regio Groot Amsterdam staat op de achtste plaats als het gaat om zin hebben om te werken.

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door bureau Winkle onder ruim 1500 respondenten uit dertien regio's in Nederland.

Meer dan de helft van de mensen uit Noord-Holland Noord pakt qua werk alles op wat er op hem of haar afkomt, 81 procent werkt efficiënt en doelgericht en bijna de helft (47 procent) stopt pas met werken als alles af is.

Het type werknemer in Noord-Holland Noord is het best te omschrijven als 'een handen uit de mouwen mentaliteit' en no-nonsense, zo blijkt uit het onderzoek. Bovendien blijkt Noord-Holland Noord ook het meest (van alle andere regio's) trots op zijn werk. 74 procent van alle noorderlingen is trots op wat hij doet.