AMSTERDAM - Bijna een kwart van de Nederlandse werknemers zou graag een fitnessruimte op het werk willen hebben. Ook een massageruimte met fysiotherapeut blijkt gewild (bij 23 procent).

Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique. Hiervoor gaven ruim 1200 respondenten antwoord op de vraag welke faciliteit zij het liefst op kantoor willen hebben.

Andere wensen die op het lijstje staan zijn een café/restaurant (17 procent), een gebedsruimte (zes procent) en een kapper (vijf procent).

Wensenlijstje

Een tandarts of bedrijfsarts staat niet hoog op de wensenlijst van de kantoormedewerker, slechts drie procent geeft aan dit het liefst op de werkvloer te willen hebben.

Slechts 22 procent aan dat zij geen behoefte heeft aan dit soort extra faciliteiten op kantoor.

Het nieuwe werken

"De lijn tussen werk en privé wordt steeds dunner", constateert Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. "Door het nieuwe werken is thuiswerken steeds gangbaarder, maar je ziet ook steeds vaker dat er sport-, ontspannings- en andere faciliteiten worden geboden op de werkvloer.

Dat maar 22 procent aangeeft hier geen behoefte aan te hebben, laat zien dat de manier van werken sterk aan het veranderen is. Werk wordt mee naar huis genomen en aan de andere kant worden privé-zaken ook op het werk afgehandeld."