AMSTERDAM - De Franse post heeft een nieuwe manier ontwikkeld om sollicitanten te testen. Zij ontwikkelen hiervoor een computerspel om ongeschikte kandidaten te filteren.

Dit schrijft de Franse nieuwssite FocusRH.

La Poste (het Franse postbedrijf) hoopt met dit computerspel minder te hoeven investeren in nieuw personeel dat kort na hun aanstelling toch niet geschikt blijkt.

Eén op de vier postbodes wordt namelijk tijdens hun opleiding of proefperiode al ontslagen wegens ongeschiktheid. Redenen hiervoor zijn gebrek aan punctualiteit, een slechte lifestyle, onvoldoende slaap en slechte mondelinge vaardigheden.

Dit kost La Poste veel geld. Daarom besloot het bedrijf een computergame te creëren om te testen of postbodes in spe wel geschikt zijn voor de baan.

Beter beeld

In de game speelt men een postbode in opleiding in zijn eerste week. Er komen verschillende situaties en vraagstukken aan bod. Door het spel moet de sollicitant een beter beeld krijgen van zijn toekomstige baan en weten of de sollicitatie een juiste keuze is.

Filter

“Deze game is een eerste filter in de verwerking van aanvragen. Het spel moet ervoor zorgen dat kandidaten beter begrijpen wat er van hen verwacht gaat worden," aldus Pascal Picault, directeur van het CFA, het trainingscentrum waarmee La Poste werkt.