AMSTERDAM - Kerstshoppen blijkt een moeilijke klus voor mannen. 90 procent slaagt er niet in een passend cadeau voor hun wederhelft te kopen. Een op de tien mannen koopt zelfs helemaal geen kerstcadeau voor zijn vrouw of vriendin.

Een onderzoek van The Sainsbury’s, de op drie na grootste supermarktketen in Engeland, gehouden onder 3.000 vrouwen, wijst uit dat slechts een op de tien mannen erin slaagt het juiste kerstcadeau voor hun vrouw of vriendin te kopen.

Vaak heeft het cadeau de verkeerde maat of is het iets waar de man zelf meer aan heeft. Vier op de tien vrouwen krijgt zelfs ieder jaar een ongeschikt cadeau.

Tegenvaller

22 procent van de vrouwen maakt zich druk over de vraag of ze dit jaar een tegenvallend kerstcadeau zal krijgen. Bovendien is een op de zes vrouwen van mening dat mannen totaal niet nadenken bij wat ze kopen, zo meldt Daily Mail.

Bijna de helft van de mannen koopt een cadeau voor hun vrouw of vriendin wanneer ze samen winkelen, om zich ervan te verzekeren het juiste cadeau te hebben gekocht. Een kleine 8 procent wacht tot januari met het kopen van cadeaus, omdat ze dan korting krijgen.

Teleurstelling

Maar liefst 40 procent van de vrouwen is zo teleurgesteld over een eerder gekregen cadeau, dat ook zij zelf deze kerst geen moeite meer doen om iets moois te kopen voor hun partner.