AMSTERDAM - Tien Mexicaanse stewardessen hebben een sexy kalender gelanceerd. De stewardessen zitten zonder werk omdat hun werkgever faillissement heeft aangevraagd en alle activiteiten heeft gestaakt, zo meldt AP vrijdag.

De kalender, die als thema luchtvaart heeft, moet de aandacht vestigen op de lastige situatie van zowel de werkloze stewardessen als hun werkgever Mexicana Airlines, een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

De stewardessen staan, gekleed in bikini’s en halve uniformen, gedrapeerd over propellers en nemen uitdagende poses aan in de cockpit.

De kalender is bedacht door Coral Perez, die tien jaar bij Mexicana Airlines heeft gewerkt. “Ik kwam op het idee omdat we allemaal geld nodig hebben en met zoveel mooie meiden om uit te kiezen moest het niet moeilijk te realiseren zijn”, licht Perez toe tegenover het persbureau.

Productiekosten

Om de productiekosten te betalen, moesten de tien dames ongeveer 6000 euro bij elkaar leggen. De eerste tekenen wijzen er echter op dat ze hun investering dubbel en dwars gaan terugverdienen, de eerste oplage van 1000 exemplaren was meteen uitverkocht.

Een tweede oplage van 3000 kalenders is in de maak. De kalenders gaan voor zo’n negen euro per stuk over de toonbank.

Mexicana Airlines heeft inmiddels laten weten aan een herstructurering te werken. Het concern, opgericht in 1921, hoopt halverwege december weer vluchten te kunnen uitvoeren. In het afgeslankte bedrijf zou echter slechts plaats zijn voor 30 procent van het personeel.