AMSTERDAM - Werknemers zouden liever seks met hun baas hebben om carrière te maken dan hem of haar toe te moeten voegen op een sociale netwerksite, zoals LinkedIn.

Dit blijkt uit een onderzoek van Adecco Staffing U.S., gehouden onder 1000 Amerikaanse werknemers.

Bijna 1 op de 10 geeft aan seks met hun leidinggevende te overwegen als dit een boost zou geven aan hun carrière. 6 procent van de ondervraagden zegt dat ze met hun baas bevriend zouden worden op LinkedIn of Facebook als dit hun carrière zou verbeteren.

Sociale netwerken

Van de respondenten zegt 82 procent dat zij niet verbonden zijn met hun baas op sociale netwerksites als Facebook, LinkedIn, Twitter of Foursquare.

Als een baas een werknemer een online vriendschapsverzoek zou sturen, zegt 34 procent van de vrouwen en 24 procent van de mannen dat zij zich verplicht zouden voelen om de uitnodiging te accepteren.

Verontrustend

"Dit resultaat staat haaks op de gedragscode van elk human resources-beleid," zegt Jay Weiss van consultancybureau JGI tegen ABC News.


"Het is verontrustend dat zoveel mensen denken dat dit de juiste manier is om vooruitgang te boeken, en niet de traditionele manier: door gewoon hard te werken,” aldus Weiss.