AMSTERDAM - Het maakt niet uit waar of wanneer je werkt. Vooral de werkdag thuis beginnen en afsluiten is populair. Dit blijkt uit een onderzoek van Microsoft onder ruim 14.000 MSN-bezoekers.

Volgens 41 procent van de ondervraagden is het een goed idee om thuis de werkdag te beginnen en af te sluiten. Op die manier kunnen files vermeden worden.

Volgens ruim de helft van de respondenten maakt het niet uit wanneer je werkt, zolang je maar acht uur per dag werkt. Later beginnen en later stoppen met werken is daarnaast volgens 37 procent ideaal om langer bereikbaar te zijn voor ‘spoedjes’ na 17.00 uur.

Bijna 47 procent van de deelnemers vindt dat het geen probleem moet zijn om als ouder op woensdagmiddag, als de kinderen vrij zijn, thuis te werken.

Persoonlijk contact

Het Nieuwe Werken betekent volgens de deelnemers echter niet dat kantoren opgeheven kunnen worden en iedereen thuis kan werken. Er wordt grote waarde gehecht aan persoonlijk contact bij belangrijke momenten.

Bijna 60 procent van de deelnemers vindt dat iedereen persoonlijk bij een belangrijke vergadering aan moet sluiten; inbellen vanuit huis wordt niet gewaardeerd.

Evenwicht

"Belangrijke elementen in Het Nieuwe Werken zijn: een goed evenwicht tussen werk en privé, kunnen werken waar en wanneer je wilt, het mijden van files en daardoor minder CO2 uitstoten", aldus Hans van der Meer, Product Marketing Manager bij Microsoft Nederland.

Milieu

Het onderzoek naar de mening over Het Nieuwe Werken werd gehouden in opdracht van de Stichting Natuur en Milieu, initiatiefnemer van de campagne 'Het Nieuwe Werken doe je zelf'.

"Dat het nieuwe werken bij kan dragen aan een beter milieu is heel interessant. Dat was voor ons aanleiding om te onderzoeken wat de mening over Het Nieuwe Werken is", aldus Claire Tielens van de Stichting Natuur en Milieu.