AMSTERDAM - Nog lang niet alle werknemers beschikken over de ICT-hulpmiddelen die flexibel werken kunnen faciliteren. Dat blijkt uit onderzoek onder zakelijke ICT-gebruikers van InSites Consulting in opdracht van Getronics.

Om het steeds populairder wordende flexwerken te kunnen faciliteren, zijn andere ICT-hulpmiddelen nodig dan op de vaste werkplek op kantoor. Zo is draadloos internet op kantoor in opkomst; 45 procent van de respondenten heeft hier inmiddels beschikking over.

Daarnaast heeft een ruime meerderheid van de respondenten buiten kantoor toegang tot zakelijke e-mails (62 procent) en de mogelijkheid om agenda’s te delen (60 procent).

Smartphone

Slechts 24 procent van de zakelijke eindgebruikers heeft echter de beschikking over een smartphone en video conferencing is voor slechts 20 procent van de respondenten beschikbaar. Voor Instant Messaging (17 procent) en webconferencing (15 procent) ligt dit percentage zelfs nog lager.

Ook de thuiswerksituatie laat nog veel te wensen over; de helft van de medewerkers werkt thuis altijd op zijn privé computer. Slechts 29 procent van de respondenten werkt ook vanuit huis alleen op een computer van het werk. Respondenten maken zich weinig zorgen om de beveiliging van hun thuiswerkplek, slechts 3 procent ervaart thuiswerken als onveilig.