AMSTERDAM - Zo’n 14 procent van de ict’ers wil een nieuwe baan. Nu de arbeidsmarkt weer verbetert, gaan zij weer op zoek naar nieuwe functies, zo verwachten onderzoekers.

Uit een onderzoek onder 2834 lezers van Computable blijkt dit te kloppen.

Veel ict’ers zitten momenteel al in een sollicitatieprocedure of zijn druk op zoek naar een nieuwe werkgever.

Een van de redenen is de lange reistijd: 30 procent van de respondenten geeft aan dat ze te lang onderweg zijn, waardoor ze minder tijd hebben voor hun privéleven.

Onaantrekkelijk werk

De reden die het meest wordt gegeven om over te stappen naar een nieuwe baan is het salaris. 37 procent van de ict'ers noemt dit punt als belangrijke vertrekreden.

Het doen van onaantrekkelijk werk weegt bijna even zwaar: 36 procent van de werknemers zou in zo'n geval elders gaan werken.

Een derde van de deelnemers vindt ook dat ze te weinig doorgroeimogelijkheden hebben.

Onzekerheid

Enige tijd geleden stelde onderzoekers van detacheringsbureau Yer al vast dat de inhoud van een baan of project een belangrijk punt is voor solliciterende ict'ers.

Zij voelen zich geregeld in de steek gelaten voelen door hun werkgever. Dat zou komen door aanhoudende reorganisaties, verhoogde productiviteitseisen, bezuinigingen op bedrijfsuitjes en minder opleidings- en trainingsmogelijkheden.